Maria Moe Grude

Maria Moe Grude er sanger og låtskriver fra Kråkerøy i Fredrikstad.

Hun har de siste årene jobbet med flere av landets ledende artister og musikere – som korist, tekstforfatter og komponist. Men hun har også en allsidig karriere på egenhånd, både som solist og som frontfigur i bandet Etter stengetid.

Maria er en erfaren sanger med bred erfaring fra både konserter og studio. Hun er ofte å høre i tospann med pianist Bjarne Gustavsen. Eller med bandet Etter stengetid, hvor hun er både frontfigur, kunstnerisk drivkraft og bandets udiskutable tekstforfatter. For Etter stengetid har hun blant annet gjendiktet et stort antall av Tom Waits’ tekster til jordnært østfoldmål. Bandet er i disse dager også aktuelt med flere single-utgivelser, alle med utgangspunkt i Marias lyriske og frodige tekstunivers.

Musikalsk har Maria et solid ankerfeste i den amerikanske singer-songriter- og americana-tradisjonen, med Shawn Colvin som et personlig forbilde og fyrtårn. Men hun har spennvidde og allsidighet til å gjøre konsertjobber med både soulartisten Odd René Andersen og rockebandet CC Cowboys, eller kore på plater med artister som Terje Formoe, Henning Kvitnes, Venke Knutson, Postgirobygget, Di Derre og Jo Nesbø.

Marias personlige, tilbakelente og lyriske stil som artist, er som skapt for gode og nære konsertopplevelser. Etter stengetid er også aktivt som aldri før, med både egne låter og deres Tom Waits på norsk-forestilling.

Følg oss

Kontakt oss

Cancan Live
Glengsgata 29
Sarpsborg

Nyhetsbrev

Få med deg siste nytt aller først.
Meld deg på nyhetsbrevet vårt